Let it snow, let it snow, let it snow…

Em undrade i inlägget om nån har kört på vägar med väldigt mycket snö. Även om Ama de casa ligger i lä när man tittar i hennes inlägg kommer jag osökt att tänka på tre tillfällen.

Dels när vi var i Sierra Nevada. Sen två gånger till. Ojsan! Märkte ni vilken avancerad matematik Ama de casa lyckades med där?

1992 i Colorado, USA. Det här ser kanske inte så märkvärigt ut. Men det var på den tiden man hade film i kameran. Dels såg man inte hur bilderna blev och dessutom var det dyrt att ta många bilder.

Vi skulle köra från Vail till Aspen. Ama de casa tyckte att det skulle var mysigare att åka småvägarna över bergen än att ta motorvägen. När vi hade kört i 3,5 timmar kom vi fram hit. En sisådär 20 minuter kvar till Aspen. På andra sidan den där bommen som ni kanske kan skönja, där var det en tvåmeters driva istället för väg…

Efter 7 timmars körning var vi tillbaka där vi startade…

1995, vägen över bergen mellan Teheran och Kaspiska havet, Iran.

Här var det mycket snö kvar fastän det var i april. Vi åkte med en farbror som nog hade den värsta parkinsson jag någonsin skådat. Kändes väl sådär, när det blev mycket snö på bergsvägarna.

Ja, lite snö lyckades ju Ama de casa skrapa ihop!

12 tankar på “Let it snow, let it snow, let it snow…

 1. Oj..ja där var det mycket snö. Ha, ha…du var inte så kaxig då va med att det var din lilla idé att åka över bergen 🙂 Du har varit ute på så många orginella resor, vad i allsin da´r gjorde du i Teheran, är ju inte känd för nån semesterort direkt?Vet inte om jag skulle överlevt den där bilresan med parkinson-chauffören :-/Kan ju inte ha känts så där himla tryggt iaf…Kram

  Gilla

 2. Hej vännen!En liten hälsning från en frånvarande Lotta, men nu är det annat som gäller här hemma.Önskar dig bästa julafton och hoppas att tomten kommer med nån liten julklapp iaf.Stora kramen till dig!

  Gilla

 3. Tack – och God Jul till dig med!
  Jag förstår att bloggen blir nedprioriterad så här i juletider. Jag VET att jag inte får nån julklapp, men har å andra sidan också sluppit stressen med att inhandla några själv 🙂
  Stor julkram och ha en fridefull jul!

  Gilla

 4. Nä, jag var inte särskilt kaxig… Men man tycker ju att dom kunde ha haft en skylt att passet var avstängt liiiite tidigare…
  Vi åkte på semester med ett par vi känner som är från Iran. Mycket intressant att åka runt där, men jag skulle INTE vilja bo där. Jag kan säga att jag var skräckslagen under den bilresan!
  🙂
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s