Snabbare och billigare internet – kanske det?

Vi har ju adsl-uppkoppling via ya.com med en hastighet på 3 MB och telefonlinan från telefonica.

Nu har det nått hit till Torrevieja så man kan få både linan och internet från ya.com – det blir billigare att ta 20 MB på det viset än den kostnad vi har idag för 3 MB.

Detta kan man beställa via internet på deras hemsida. Vi slog först in vårt telefonnummer, kommer man vidare då så finns det utbyggt där telefonen är. Det gick bra. Med mycket stor möda och besvär knåpade vi in alla uppgifter inklusive kontonr och skulle bara göra den slutliga bekräftelsen. Då – och först – kom ett meddelande att vi var tvungna att kontakta kundtjänst eftersom vi redan hade ett kontrakt med dem med vårt telefonnummer.

Men vad tusan? Det kunde dom väl ha meddelat redan när vi matade in numret från början?

Så vi ringde till dom.

Eller vi… Tack Maggan!  Ännu en gång en räddare i nöden – du är en ängel!

Dom meddelade att vi visst kunde få snabbare linje, men telefonlinjen gick inte att få just nu. Ring igen om 15 dagar angående linjen. Går det inte få snabbare frågade Maggan. – Jamen ring igen om 7 dagar då, sa kvinnan från ya. Och ni ska inte behöva en ny router. Snabbare uppkoppling var alltså beställt.

Anders kollade en till gång på vår router och den funkar bara upp till 8 MB. Vi skulle ju ha 20…

Maggan ringde igen. Talade med en annan kvinna som sa att självklart behöver ni en ny router… Maggan frågade varför olika personer säger olika saker när man ringer – och kvinnans svar var: Ja, varför då? Uttömmande och bra. Så. Nu är också en ny router beställd.

Telefonlinan – ja, du Maggan. Du är sååå välkommen tillbaks om en vecka, fast vi ses ju innan dess såklart!

Döm om vår förvåning – vi har redan fått snabbare uppkoppling efter vad vår nuvarande router tyar med. Nu ska här bloggas med blixtens hastighet!

12 tankar på “Snabbare och billigare internet – kanske det?

 1. Men herregud, jag känner inte igen Ama de casa, vad har hon gjort – permanentat sig eller? Ända till jag läste att det var Maggan…..suck, vilken tur, hon är samma ”gamla” Ama de casa som jag gillar. Kram på dig.

  Gilla

 2. Slutet gott allting gott men det där känner jag igen här. Man får olika svar beroende på vem man pratar med och här känns det många gånger som dom inte har rätt folk på rätt plats.

  Gilla

 3. Hola!Ni är modiga som vågar byta operatör på telefonlinjen! Min novio försökte i sin förra lgh men då försvann både nya och förra linjen ( operatörerna alltså). Syntes/hördes inte till…och är fortfarande frånvarande..vad vi vet( 2 år sen). Billigt blev det haha..Telefonica är dyra men jag vågar inte byta..Vi fick 3 olika bud om det gick att få in ADSL här i huset. Sista budet blev ”si”. Uppgraderat nu till 6 mb. Duger ju för mig som bara ”smågafflar lite”. Lycka till säger jag 🙂 Suerte! Kram P

  Gilla

 4. Ja, det är väl bara att hoppas att telefonlinjen kommer att ordna sig… Vi hade jätteproblem med telefonica i början, bla fick vi en räkningar på ca 700 euro under en tid när vi inte ens var här… Det har ordnat sig – men vi vill helst slippa telefonica.
  Kram

  Gilla

 5. Nej, ofta är det inte rätt folk på rätt plats – så sant!
  Olika svar beroende på vem man frågar…
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s