Gårdagens promenad

Det var lite regnhotigt på förmiddagen. Vi vandrade iväg och satte oss i skolbänken ett par timmar. När vi kom ut sken solen igen.

På Cura hade räcket ramlat ner. Ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan det kommer upp igen.

På strandpromenaden var det full kommers som vanligt. Det är förbjudet att sälja på det här viset och precis som på Drottninggatan i Stockholm är säljarna beredda på att sno ihop sina lakan och springa sin kos ifall polisen kommer.

En liten Whopper Jr till lunch.

Efter den näringsriktiga lunchen gick vi ut på piren.

Här lassar man salt på ett skepp. Saltet kommer från Laguna de Torrevieja, även kallad Laguna Rosa på grund av den rosa färgen den har. Det fraktas på ett band hit ut till saltpiren och lassas på båtar. Ama de casa har hört att det mesta fraktas till Norge och används som vägsalt.

Frukterna i palmerna börjar mogna. Runt juletid (har jag för mig) brukar vi se hur folk står nere på strandpromenaden med långa pinnar och skördar. Ja, nu kom ju Ama de casa på nåt igen… Ni kan väl aldrig gissa vad?

Gomorron på er!

24 tankar på “Gårdagens promenad

 1. Hi hi börjar med sista bilden – Du har väl inte slängt pinnen hm jag tror att jag uppmanade det till dig ajaj nu kan du ju använda den.Stämmer det med mañana kulturen, ja jag menar angående räcket…Stora torsdagskramar/Ila

  Gilla

 2. Pinnen är kvar och väntar på julen 🙂
  Dom brukar faktiskt vara snabba på att fixa till saker och ting. Mañanakulturen är till stor del en myt – men stämmer till stor del när det gäller kommunala och statliga instanser, köande osv. Det är i alla fall så jag uppfattar det.
  Kram

  Gilla

 3. Man kan inte bli annat än avundsjuk när man ser dina bilder… Här på framsidan har vi mulet och 12 grader… jag fryser som en hund och vill bara ta mitt pick och pack och dra söderut, snart kommer snön 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s