En berättelse för soffliggare

Så här såg det ut när vi precis hade flyttat in i vår semesterlägenhet i maj 2003.

Lägenheten var grundmöblerad vid inflyttningen och tur var väl det. Varenda liten möbel som vi skulle komplettera med tog evigheter att hitta. Inte för att det saknas möbelaffärer i omgivningarna – tvärtom! För en velig Ama de casa blev det alldeles för svårt att bestämma sig.

Vi konstaterade att vi gärna ville ha en större soffa, och började tidigt att snegla efter en sån i alla möbelaffärer som vi passerade.

Sen öppnade IKEA i Murcia våren 2006. Vi åkte dit på påsken, och skulle kolla deras utbud på soffor. Ja, och på allt annat som finns på IKEA som man inte hade en aaaning om att man behövde.

Har ni sett? Det är kö in. IN! Det stod ett par vakter i dörren. När två personer gick ut så släppte dom in två nya… Mycket och länge har Ama de casa köat på IKEA, men in – det bara vägrar jag.

Efter att vi flyttat ner på heltid intensifierades letandet. Vi åkte runt på massor av ställen. Till slut hittade vi den. Soffan vi har nu.

Så här ser det ut i vardagsrummet nu. Eller Ama de casas före detta kontor och nuvarande blogghörna.

Den vita pinnen är Ama de casas utpressningsfläkt.

Var hittade vi då soffan?

Jo, i den här affären. Den affär som ligger i bottenvåningen i vårt hus. Ibland går man över ån efter vatten…

24 tankar på “En berättelse för soffliggare

 1. Ja – det där känner jag igen från när jag själv skulle köpa soffa när jag flyttade till min lägenhet. Puh – vilket letande och velande! Jag hittade en till slut som uppfyllde alla kriterier men det var i en möbelaffär utanför stan. Jag lyckades dock få dem att köra hem och montera och ta den gamla tillbaka så det gick smidigt värre!

  Gilla

 2. Du är så duktig på att ordna till det för dig 🙂
  Men visst är det jobbigt att fatta beslut om möbler! Vi har inte lyckats byta soffbord ännu…
  Kram

  Gilla

 3. vad kul =) det är så roligt att köpa nytt och fixa till det fint eller hur =) ja här hemma ska vi byta fönster nu till helgen så jag kanske måste byta nått med vem vet *Fniss*kramis

  Gilla

 4. IKEA, är väl nästan lika med KÖER. Min profet har faktiskt även nämt det i en av sina eminenta sånger (och han har alltid rätt!)Snart kommer döden som en dimmaSom ett himmelsk ljusEller som ett rent helveteSom en tisdag på IKEABland köer korv och mosMen det är lite kul att IKEA har lyckats så bra utomlands. Säkerhetsvakter när det ska öppna! I Dublin var de till och med tvungna att bygga ut motorvägen vilket gjorde att öppnandet blev försenat…

  Gilla

 5. Buenos dias! Ska precis gå till cafeterían. Såg till min ”fasa” att det ska bli 35-36 gr idag,något lägre mañana alltså det betyder 40 hos oss i skuggan..AC:n trasig…Vaya vaya…Gick inte heller över ån vad det gäller soffa..Köpte i ”din” affär fast modell bädd så man kan snarka fritt. Har bara ett sovrum..Bra kvalité så långt.Que tengas un buen día/ Preciosa

  Gilla

 6. Hej!Låter nästan som det brukar vara på Ullared (Ge-Kås) här. Då vänder jag och åker hem igen, säger som du. Skulle aldrig köa för att komma in i en affär :)Kram

  Gilla

 7. Det är roligt att köpa nytt, men acks så svårt att bestämma sig!
  Lycka till med fönstrena 🙂
  Kram

  Gilla

 8. Ja, han är ju bra på att rimma också 😉
  IKEA har ju verkligen lyckats, annat kan man nog inte säga…
  Kram

  Gilla

 9. Ja, idag har det varit varmt… Det var ju nästan vindstilla på förmiddagen också. Pust!
  Vår är också bäddbar, mycket praktiskt 🙂
  Hoppas din dag också har varit bra!
  Kram

  Gilla

 10. På tal om möbler så måste jag bara berätta!Vi håller ju på och köper en liten lägenhet i Torrevieja som ju var möblerad och allt, kanon tänkte vi. Så var vi ju där nede i 5 dagar och skulle fixa med alla papper osv. Vi visste att det var en bäddsoffa som var i vardagsrummet och det tyckte vi var perfekt eftersom det bara var en smal 80-säng i sovrummet…helt tills vi upptäckte att det fanns ingen madrass i bäddsoffan, det låg två tunna stolsdynor i den?!! Sådana som man har i solstolen! Det var det ingen som hade berättat för oss, så vi fick snällt tränga ihop oss i den där smala 80-sängen i FEM NÄTTER!! Vilket är okey när man är nykär och 20 år, men inte 25 år senare ;-))Så om någon vet vart i Torrevieja man kan köpa en 140 cm madrass att ha i bäddsoffan tar jag tacksamt emot det tipset :-))

  Gilla

 11. Det blev det säkert, men mest bil faktiskt… Vi åkte ganska långt bort i vårt letande 🙂
  Kram

  Gilla

 12. Vad kul, hoppas ni kommer att trivas här i Torrevieja 🙂
  Men fy vad fräckt! Att sälja den som en bäddsoffa med den typen av madrasser!
  Jag tror att det går att måttbeställa på vissa affärer, men kanske IKEA har?
  Kanske någon annan vet…
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s