Handlingsplan

Ama de casa har ofta önskat att man kunde uppgradera sitt eget primärminne på samma sätt som man kan göra med datorer.

Med åldern har sekundärminnet blivit mer och mer viktigt. Det vill säga att man skriver listor och lappar för fler och fler saker som man måste komma ihåg.

Efter semestern var det tomt i förråden här hemma, alltså behövdes en handlingsplan.

Fast den där sista punkten på lappen gjorde Ama de casa mer handlingsförlamad än handlingskraftig.

Lite stolt ändå – se så många hushållsrelaterade saker som fanns med i handlingsplanen innan tankeförmågan spårade ur totalt.

14 tankar på “Handlingsplan

 1. Det har du rätt i! Jag behöver lite tippex bara så kan jag fixa till det däringa diplomet. Ska skriva upp det på lappen, om jag hittar den 😉

  Gilla

 2. Ja, det var en hel del användbart på den listan….Har möjligen Lotta satt griller i huvudet på Ama de casa så hon känner sig tvungen att städa?Om det är fallet får jag be så himlans mycket m ursäkt!Svansen mellan benen….

  Gilla

 3. De nada 🙂
  Ytterligare ett problem – att komma ihåg att ta med lappen när man går för att handla…
  Kram

  Gilla

 4. Blås-metoden fungerade ju inte… Fast det är en ganska stor skillnad mellan att KÖPA städattiraljer och att faktiskt ANVÄNDA dom…
  Kram

  Gilla

 5. Ha ha, jag måste oxå alltid skriva listor. Har en inköpslista som fylls på efter hand för hur gärna jag än vill tro att jag kommer ihåg attköpa nåt så gör jag det inte om det inte står på listan. Höjden av glömska måste dock va idag när jag satt på balkongen och kom på en sak jag skulle kolla på facebook, tar två steg in till laptopen och när jag kommer inte på fb har jag glömt vad jag skulle kolla:/ Kommer fortfarande inte ihåg det och detta va i fm! Ändå gick jag tillbaka till balkongen för ibland hjälper det att gå tillbaka till stället där tanken kom så dyker minnet upp igen men icke…som bortblåst.

  Gilla

 6. Visst är det så! Att gå tillbaks kan ibland återkalla minnet. Bara man minns vart man kom på det man har glömt 😉

  Gilla

 7. Själv glömmer jag ofta lapparna hemma, då är dom inte till så stor hjälp i alla fall… 🙂

  Gilla

 8. Var handlar man mat- och hushållsprodukter bäst i Torrevieja? Vi har handlat på Lidl och Masymas nrä vi varit tidigare år men du som bor permanent kanske har bättre tips?

  Gilla

 9. Oj. Det varierar! Vissa saker är oslagbara på Mercadona. Korvar – vem kan det bättre än Tyskarna på Lidl? Storhandling, det gör vi oftast på Carrefour. Mas y mas har bra orientaliska varor. Eroski har superfina musslor… Ja, vad ska jag svara? Det beror på vad man är ute efter, och på vad man har för smak, förstås 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s