Dagens inköp

Det här är min köksfläkt:

Den är jättebra att ha när Ama de casa ska utöva kökstjänstgöring. Ett problem finns dock. Jag kommer inte ihåg att jag måste sätta igång den. Det är först när jag håller på att krevera av värmeslag som det kommer en liten aha-upplevelse i hjärnan.

Det finns ett problem till. När jag går ut ur köket glömmer jag att stänga av den också. Lite senilvarning kan vara på sin plats.

Därav dagens inköp:

En rörelsedetektor!

Himla fiffigt. Hoppas bara att den inte påverkas alltför mycket av vinden från fönstret så att fläkten kommer att ha sitt eget liv där ute i köket. Fast det spelar egentligen inte så stor roll – då är det ju inte mitt fel att den står och fläktar för kråkorna.

Nu väntar den bara på att ”vi” ska installera den.

10 tankar på “Dagens inköp

 1. Det är du värd. Du har ändå varit där på listan och kommer säkert att hamna där igen. Lite draghjälp får man ju när någon annan för fram en, som Skogens drottning och kaffehörnan gjort för mig – det sätter lite fart på besöken, och, som jag brukar säga, det gör ingenting.

  Gilla

 2. Jag läste precis att du bor i spanien, då förstår jag att du behöver en fläkt…här skulle jag i och för sig behöva en, det är så kvalmigt här eftersom det regnar och är sol om vart annat.Hur länge har du bott där??Kram

  Gilla

 3. Vi flyttade ner för snart tre år sen. Vi tröttnade på ekorrhjulet och ville ha nån förändring. Än så länge har vi inte ångrat det 🙂

  Gilla

 4. Ert hem blir allmer hitech (stavas det så?), blir väldigt imponerad av ideén att koppla en rörelsedetektor till fläkten! Själv känner mig väldigt modern som just nu sitter och surfar trådlöst på en laptop (ja, vi har äntligen kommit till skott och köpt en laptop vilket innebär att jag kan ligga i sängen eller soffan och surfa, mycket behagligt!)

  Gilla

 5. Ligga och surfa – det är ju inte fel. Jag sitter vid tv-n och surfar som vanligt 🙂

  Gilla

 6. Rörelsedetektorer är perfekt i vissa lägen. Dock kan det vara jobbigt ibland. Sitter man stilla får man vara beredd på att göra vågen med jämna mellanrum 🙂

  Gilla

 7. Jag har precis godkänt två från dig, de kanske inte hade hunnit in när du tittade? Fast igår betedde sig metro väldigt mysko, det kan ju vara knas idag med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s