Apropå höjder…

I september -95 var vi i Kanada.

Då var det här världens högsta byggnad (tror jag). Tornet i Toronto.

Man kunde åka upp till den stora knölen, och även vidare upp till den lilla, lilla bubblan som sitter högre upp.

Vad är det här? Jo i den stora knölen hade dom lagt ut ett glasgolv! Som man fick gå ut på. Huga! Till slut kom jag fram till att jag inte skulle komma därifrån med äran i behåll om jag inte klev ut. Men det satt väldigt långt inne. 

Sen åkte vi upp i lilla bubblan också. Där stod jag med ryggen smetad till väggen hela tiden – det kändes som tornet skulle välta om man lutade sig framåt… 

Lite dålig bild, på den tiden fick man inte se hur bilderna blev förrän man kom hem och hade framkallat dem. Filmen var ju dyr också, så antalet bilder var ju aningen mindre än idag.

När jag letade efter dom här bilderna snubblade jag över den här:

Den blåa kulan som jag håller i är ett tuggummi. Jag kunde inte låta bli att köpa det, men ingen annan hade nog köpt på länge för det var stenhårt. Jag kämpade länge för att få sönder det. Det slutade med att Anders fick bryta sig in i det med den Schwiziska överlevnadskniven – skam den som ger sig!

Fattade inte hur mycket det färgade av sig – jag var blå i, och runt truten i flera dagar.

10 tankar på “Apropå höjder…

 1. God morgon! Eller kanske snarare God förmiddag 🙂
  Jo, det var väldigt läbbigt att gå ut, men jag klarade av det innan dom stängde för kvällen 😉

  Gilla

 2. Skulle ALDRIG ha klivit ut på det glasgolvet – skulle i och för sig ALDRIG ha varit däruppe överhuvudtaget! Ära i behåll eller inte. Jag har sett Eiffeltornet nerifrån, mexikanska pyramider i parti och minut nerifrån – ta vad du vill så har jag sett det nerifrån :)Mygg är mer eller mindre ilskna skulle jag vilja påstå, den sticcticusmyggan vi fått här är grymt ilsken och landar tamejtusan med sticksnabeln (eller vad det kan tänkas heta) först – inget trams och surrande runt där inte!Ha det gott!

  Gilla

 3. Förstår att man måste gå ut om man nu väl är där. Fast jag skulle fortfaranade ha svårare att sova i ett tält medveten om att en orm varit på väg in några timmar tidigare – det är läskigt.

  Gilla

 4. På något sätt så hamnar jag alltid uppe i höga saker… Kan liksom inte låta bli, det är någon sorts skräckblandad förtjusning med tyngdpunkten på skräckdelen.
  När jag tänker efter så har du nog rätt angående myggen. Det finns ju faktiskt attackmygg som inte tvekar en sekund. Kan arten heta Kamikazemygg, månne? 🙂

  Gilla

 5. Ja, herre gud, dina kommentarer är bara för härliga – jag skrattar gott. Det där tornet skulle jag totalvägra..och glasgolv…no way.

  Gilla

 6. Jag är väl mycket tuffare än du 😉 Nej, jag är nog lite dum i huvudet – kan inte vara bra för hjärtat att ha hög puls, eller snarare höghöjdspuls.
  Kul att kunna roa dig lite 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s