Ett litet inlägg hur man får en jättegod lax.
1: Först gravar man laxen. Det tar lite tid och jag har inga bilder på det. Man kan ju lika gärna köpa gravlax, men här i Spanien är det väldigt dyrt. Har man bara lite framförhållning så går det bra.
2: Man skär laxen i fina skivor. Inga bilder här heller.
3: Lägg upp laxen omlott på gladpack

Här har det inte hunnit bli omlott än, jag har ju precis börjat! Okey steg tre, lägg upp laxen omlott på gladpack.

Det blir lite av ett pussel, men att pussla – det gillar jag.
4: Klutta ut en mix av Philadelfia light, pepparrot, dill, lite olja och salt på pusslet.

5: Bred ut geggan lite på mitten av pusslet, och använd plastfolien för att rulla ihop det hela.

Har man lite snits, så kan det se riktigt proffsigt ut. I alla fall om man (som här) inte har så många pixlar.
6: Den färdiga rullen lägger man in i frysen i 30 minuter.

Det är bara för att få lite styrsel på det när man ska skära bitarna. Oj, nu gick jag händelseran i förväg!
7: Skär den halvfrunsa rullen i lagoma bitar.

8: Rulla bitarna i rostade sesamfrön.

Et voilá! En god middag är fixad!

Här med dillstuvad potatis. Muy bien!
Jag borde kanske start en matlagningsblogg för amatörer…
Det där verkar gottigottgott! Måste prova nång gång.Matlagninsgblogg är ingen dum idé alls!
GillaGilla
Jag tror att jag kör en kombi. Har fullt upp med att hålla EN blogg igång. Hur länge jag nu orkar med ens det 🙂
GillaGilla
Jag har smakat och kan garantera att det är gott
GillaGilla
Vi får det till middag ikväll också – det gör absolut ingenting att det blir lite ensidig kost ibland.
GillaGilla